jag ambitiös?

Hela min skoltid har präglats av en ytterst ambitiös maria med klar motivation till skolarbete. Frågan är nu vart hon tagit vägen? Efter att i onsdags ha lämnat in två arbeten och haft en redovisning var tanken att jag skulle ladda om under dagen och så sätta igång med nästa två examinationer igår och idag, så hur har det gått? Total tid lagd på skolarbete de två senaste dagarna: en timme. Jaha, alla de andra timmarna på dygnet då? läsa ickeskolbok i solen, förbereda scouter, spela fotboll, äta glass, ha scouter, städa efter scouterna, planera sommarläger, sova, jobba, hälsa på farfar, chilla i solen. Jag förstår inte vad som har hänt men all motivation och ambition är som bortblåst. Och va gör vi åt det då? jag tror jag tar en promenad i det fina vädret och hoppas på att de forna takterna ska infinna sig av sig själva...

sommarkänslor

Har just tagit en kall dusch efter tre timmars fotboll i strålande sol. Trots ömmande fötter och knän är jag fylld av energi, så härligt att spela!
Efter helgens läger är sommarkänslorna definitivt på plats. Ansiktet är brunbränt. Benen prickiga av myggbett och skrapsår. Håret aningen kortare efter att ha bränts i elden. Hjärtat fyllt av lägerglädje. Äntligen är det sommar igen!
Nu är det bara sommarlovet som fattas. Två veckor kvar, tre inlämningar och två redovisningar. Sen! sen blir det sommar på riktigt. Och jag längtar.

rätt?

Är det här jag ska va?Saknar. Längtar.


reseplaner

Förra veckan sken solen så min ryggg blev brun. Nu är det aningen kyligare i luften men fortfarande värmer solen ansiktet och vi håller oss utomhus stora delar av praktikdagarna.
Och jag är som bäst mitt uppe i sommarplaneringen. Förra veckan bokades biljetter till Skottland, idag stod jag vid en sj-automat och skrev ut fyra tågbiljetter, igår planerades etiopienresan och jag letade flygbilliga biljetter till Spanien.
Äntligen ska det bli sommar och ledigt och tid för resande.


Tillsammans med Betty och Maria blir det en vecka i vackra Skottland. Fortfarande ganska oplanerat men jag tänker att vi ska få beskåda vidunderligt vacker natur, vandra i berg, se sjöodjuret i Loch Ness, titta på fotboll på nån pub, besöka slott och vandra runt i sommarljumna kvällar i små söta byar, bo på pittoreska B&B och göra Edingburgh med alla dess sevärdheter. Kommer garanterat bli en skön vecka


Äntligen dags för en favorit i repris! Dock inte i Kroatien denna gång, men tillsammans med Bella och min kära gamla ryggsäck ska det återigen bli vandringsäventyr i främmande land. Denna gång blir det Spanien. Inte mycket planerat där heller men vi tar väl flyget till Barcelona, går omkring där nån dag, liftar ut på landsbygden och vandrar till vi tröttnar på det, träffar härligt folk och chillar i solen. Känner redan att det kommer bli en hit


Och så Etiopien. Tre veckor i detta underbara land. Denna gång ska Benne och jag agera reseledare för en grupp som ska volontära på ett sportläger tillsammans med massa sköna engagerade etiopier. Här är planerna betydligt mer utstakade och vi har ett väl detaljerat tidsprogram. Två veckors intensiva läger i Asella och en veckas något lugnare rundresande med krockodiler, kyrkbesök, sol och bad. Redan en klassiker

Utöver dessa tre utlandsresor blir det troligen en del rundresande i Skåne med sommarkortet i högsta hugg. Dessutom köpte jag idag biljetter till Norrköping för två omgångar. Det blir student för lilla Eva i Finspång och så Gulteboläger. Sverige och sommar är inte helt fel.
 


valborgsfirande!

Igår strålade solen. Igår var jag med om den troligen roligaste och mest innehållsrika valborgen hittills i mitt 24-årigaliv som lundensare.

Dagen började på sätt och vis med att jag på småtimmarna ställde mig och bakade muffins som jag lovat att ha med mig till "jesus-tältet" i stadsparken. Fick på tok för lite sömn med anledning av en viss Benedicte som låg på en madreass några meter från mig, och inte helt otippat blev det prat istället för sömn. Betam trevligt.

Men då själva valborgsdagen inleddes med en chill frukost och funderingar över hur dagens väder skulle bli. Vi klev på bussen 10.14, på tok för sen för att få riktigt bra platser i parken, men eftersom vi inte hade några sådana planer var vi nöjda med att sitta i den överfulla bussen och höra att vi var sena ner till stan och följa den flödande strömmen ner mot stadsparken. Väl där var det stört omöjligt att hitta "vårt" tält. Just när vi går där och känner oss ganska så totalt förvirrade dyker det upp en liten vagn med en skylt om "jesustältet" och så hittade vi till slut hem.
Förmiddagen spenderades sittande på en filt i solen med fina vänner, samt promenerandes runt i parken bland sjuukt mycket folk, hög musik och ett tjockt röktäcke. Lunch bjöds vi trevligt nog på av pingstpastorn som satt och grillade hamburgare i ett något lugnare hörn av parken. Där hittade jag också Johan och Oskar som låg och tog igen sig i gräset.
Efter ett besök hos grannarna Cissi och Amanda var jag redo för stadsparken version eftermiddag. Folket fortsatte att strömma till och stämningen var på topp. Med jämna mellanrum var man nästan tvungen att ta sig från centrumdelen ut i mer avlägsna partier med något lägra ljudvolym. Benne och jag tog en glass på kulturen. Sen satt vi och spelade kort vid vårt tält.
Mot sluttampen när folkmassan började lätta något tog vi varsin korg med bullar och gick omkring för allmän utdelning. Galet vad uppskattat. Riktigt trevlig stämning bland allt folk hela dagen. Jag var nöjd med min första lite mer på riktiga valborgistadsparken. 


   

En cykeltur hem och se var det dags att besluta om vilket kvällsalternativ jag skulle satsa på. Till slut blev det en kompromiss mellan två och jag begav mig mot Kämnarsvägen för en fest hos några av Helenas kompisar. Vi grillade i solen, sjöng i kapp till Alladin och spelade sing star. Skrattade och skämtade och trivdes.
Då fotbollsmatchen drog igång där lämnade jag för betydligt mer lugnare fika hos Elin och Moa. Kom precis lagom till fint upplagt fika och mys i sofforna. När klockan slog tolv följde jag Benne ner till stan och cyklade sen glatt hem på de folkrika gatorna.

På det hela taget en ytterst fin dag bland härligt folk och fina vänner. Jag trivs verkligen sjukt bra just precis här där jag är mitt bland dem jag är.

RSS 2.0