Klart för avfärd

Väskan är packad. Uppsatsen inskickad. Biljetterna utskrivna. Kamerabatteriet laddat. Pengar växlade. Mp3n nyladdad. Låneböckerna återlämnade. Breven skickade. Läget under kontroll. (om det inte varit för den där strejken i Frankfurt...).
Nu ska bara magen fyllas lite så är allt klart för avfärd. En snabb titt på sydsvenskans väderkarta gör att det känns ännu lite bättre; en ny köldknäpp över Skåne medan Portugals avlånga land är idelt orange, helt rätt.
Ses på fredag Sverige!


Lissabonhäfte


Imorgon åker lillasyster och jag till Lissabon! det känns ungefär helt galet och galet roligt!!
Häromdan hade vi peppmöte och tillverkade ett häfte inför resan, i vilket vi hade med: Viktiga fraser på portugiskiska, till exempel "Får vi slå upp vårt tält i er trädgård? Se olharmos a nossa tenda no seu jardim?" (alltså sånt man brukar använda när man är utomlands..). Väderprognos med mycket solar på. Saker som vi ska fota i vår fototävling, exempelvis en blå hoppande gubbe och en randig servitris. Vad man inte får missa vid ett lissabonbesök: Klostret, Jesusstatyn, Centrumtorget, Kakelplattor, Loppis, Fadoklubb, Se, Hissen, Borgen/Slottet, Trädgårdar, Columbustorget, Belemtornet, Oceanariet. Bilder på portugiskiska fotbollsspelare och ett uppslag om Vasco da Gama. Portugisiska ordspråk som “Lev för att lära så lär du dig att leva.“ Omdömen om vårt hotel från tidigare gäster. Alltså typiskt sånt man behöver ha koll på när man är iväg i utlandet. Avslutningsvis ritade vi någrade bilder på oss själva och satte in. 


Med ett häfte i bakfickan känns det som att det inte kan bli annat än bra. Och hur skulle det kunna bli nåt annat med ekvationen Sara + Maria + resa? Nu gäller det bara att strejken i Frankfurt upphävs, att vi har ett rum på hotellet, att jag får väskan färdigpackad, att Sara lyckas växla pengar, att vår uppsats hinner bli lite mer klar och jag får kontakt med skolorna vi ska intervjua på fredag, att Sara inte råkar riva sönder sitt pass i sista minuten. Ja ni vet allt det där man inte kan få ur huvudet när man lägger sig kvällen innan flygfärd.

Avslutar med några bilder från systrarnas tidigare strapatser:

  


våren är här!

med risk för att ta ut det goda i förskott... Våren har kommit till Lund! Solen skiner och smältvattnet rinner i floder längs vägkanten. På vägen ner till stan blev jag tvungen att ta av vantar, mössa och jacka för att solen låg på så och värmde på riktigt. Och ja, den är så välkommen! Jag är trött på vintern. Jag vill ha sol, värme, blommor, grönt. Jag vill kunna ge mig ut i naturen utan att frysa näsan av mig, jag vill slippa slira runt på isvägar, jag vill ha hela långa dagar fulla med ljus, jag vill kunna sitta ute i gräset och fika, jag vill ligga i hängmattan och läsa en ickeskolbok, jag vill göra utflykter och bada, och mest av allt vill jag ha sommarlov! men vår är ett gott steg på vägen.

underbar vintermorgon

En så underbart vacker morgon!! Jag glömde alldeles bort att vara irriterad på de inställda tågen under min cykeltur till bussen, istället var jag fängslad av de vackert snöklädda träden och den snöflingsklädda marken och var tvungen att stanna var och varannan meter för att fånga vinternaturen på foto. En busstur till Kristianstad genom det magiskt gnistrande landskapet. Lugnt satt jag och tittade ut genom fönstret, läste lite i en icke skolrelaterad bok, stickade på en mössa, lyssnade på musik och kopplade bort mina ständigt klagande klasskompisar. En sådan här dag är det bara att kasta en blick ut genom fönstret för att alla negativa tankar ska fly och ersättas av lycka. Tog en promenad till skolan och njöt av solen. Stod stilla på knarrande snö och kände solen strålar värma mitt ansikte, strålar som också fick marken att gnistra. Jag fylldes av glädje och frid och kände att jag är så glad att jag är jag. En så underbar dag!

   


kårstämma

I helgen var jag på kårstämma utanför Svedala. Kombinationen av ute och inne var oslagbar. Ut i det isande klara vädret; lek på isen, snöbollskastning, samarbetsbana, curling, eldning i natten, bus och skratt. In i den mysiga stugan; space beans-spel, kuddkrig, hemlisprat, god mat, ledarsamtal, morotsscones. Toppen blev söndagens utelek där vi i flera timmar underhöll oss själva och de yngre scouterna i det vackra vinetrlandskapet. En scouthelg. Och jag slogs ännu en gång av hur hemma jag är på scouterna, hur bra jag trivs och hur naturligt det känns. 

 

 

Tre galna små souter har jag, som nödvändigtvis skulle sova ute under bar himmel. Klockan tre på natten kom de in och väckte mig eftersom "vi är så pigga så vi inte kan sova, och nu vill vi spela kort resten av natten". Yrvaken som jag var visste jag inte om jag skulle bli glad för att de inte frysit ihjäl eller arg för att de väckt mig mitt i natten. Resultatet blev att jag sa att de fick gå ner och spela kort eller göra vad de ville så länge de inte väckte alla andra. Två minuter senare sov de på golvet i stora salen. Jag gillar mina scouter!


RSS 2.0