aselladagar

Vi anlande till Asella i tisdags eftermiddag. Efter en lang, seg och stundtals svettig bussresa fran Hosaina tog vi oss med bajaje till Derartu hotel for pizza och stora mangder dricka, toalett och vila. Pa vagen hem till compoundet kopte vi fornodenheter som pasta, noutella och bananer. Vi lyckades aven ga pa Melkamu, Kasu och Yohannes som foljde oss hem, lagade mina skor och muntrade upp oss en smula. Val hemma va vi trotta och orkade inte mer an att ta en varm (!) dusch, ata kvallsmat bestaende av knackebrod och choklad samt ta emot besok av Eyob ganger tva.
 
Onsdagen blev en ganska seg dag. Jag ar inte sa bra pa att gora ingenting och blir snabbt rastlos. Grejen var att det regnade anda till typ elva sa man ville just inte ga ut heller. Till slut upphorde dock regnet och vi begav oss till stan ikladda stovlar. I stan gick vi omkring och letade kors, mjol och agg. Vi at lunch med Coach och satt pa ett internetcafe. En bit in pa eftermiddagen akte vi hem i en gari och lastade av oss all mat hemma. Sen gick vi ut pa promenad i Coach sallskap. Vi besokte en sjuk Bruk som troligen ar pa battringsvagen efter fem manaders magproblem. Vi chockade Nebeyo med att dyka upp vid hans dorr och fann till slut en valtranad Melesse utanfor hans hem. Pa knapphandig engelska nar det gallde Nebeyu och obefintlig engelska nar det kom till Melesse hangde vi med Coach som oversattare. Dagens avslut gjorde en til borjan seg dag till en riktigt fin dag.
 
Aven torsdagmorgon blev lite seg. Det blir latt sa nar man gar och lagger sig vid tio och saledes vaknar vid sex. Efter att ha suttit forsjunken i varsin bok i vart vardagsrum lamnade jag Eva till sitt ode och gick ut en svang. Malet var fotbollsplanen dar vara kids fran forra aret brukar hanga, men jag hann aldrig sa lang da jag motte Dereje som var pa vag ner till campet for att forbereda infor nasta vecka. Jag hangde pa. Vi blev ett stort gang som stadade, stallde i ordning och pyntade lagerplatsen. Nar allt var klart hamtade jag Eva dar hemma och vi gick ut for att leta campbarn och hanga med dem, vi lyckades hitta ett gang som vi hangde lite med innan vi gick till "the club" for att ata lunch. Desta joinade oss, vi spelade en omgang biljard och gick sen tillbaka till barnen. Vi traffade Jonny, Amanuel, Robel, Busche, Aschallow och lite annat folk, det borjade regna sa det blev att vi hangde under nagra affarers tak. Vi pratade film, dansade och at kokta potatisar. Nar regnet upphort gick Eva och jag ner till campet dar vi tillsammans med ovriga coacher ovade "Lord I lift" infor sondagens gudstjanst. Sen borjade det regna igen sa det blev att vi hangde kvar i coachrummet ett bra tag, pratade och sjong, spelade gitarr och hade det gott. Eva, Seifu, Desta, Tamr, Kaleb och jag. De foljde oss hem sen och vi bjod spontant in dem pa middag. Inte for att vi direkt hade sa mycket mat hemma men for att det var trevligt och vi lyckades till slut skrapa ihop tillrackligt med pasta och improviserad sas sa att det rackte till och med till Kaleb som sjalv sagt sig vara en "good eater". Sen spelade vi en yr omgang uno och sa god natt.
 
Igar, fredag, kom Tamr, Seifu, Kaleb och Desta hem till oss vid tiotiden. Eftersom det enligt Tamr var en "fogday" chillade vi lite hemma innan vi gick ut; spelade spel och delade bibelverser, sjong och forsokte kommunicera. Seifu som inte sett oss spela biljard dan innan talade for nagra omgangar i ett skjul pa vagen mot stan. Nar vi var matta pa att putta bollar i hal gick vi till tehuset precis intill lutherska compoundet och at lunch, beaynet. Knagglade vidare pa en blandning av engelska och amarinja, lekte lekar och gick sen hem for "a short second rest" som Seifu uttryckte det. Det blev flera sekunders vila for bade Eva och jag fastnade i vara bocker. Desta kom dock och gjorde oss sallskap efter ett litet tag, vi pratade livet och drommar och vara skiljda varldar. Nar samtalsamnena tagit slut tog vi oss uppfor kullen till basketplanen dar ett gang vantade pa att dra igang. X antal timmar senare var vi hyfsat trotta och svettiga. Efter ett snabbt besok hos Bruk och en tur till kyrkan kom vi hem halvt utsvultna. Vi at rester fran foregaende dag och bjod kvallens gaster Desta, Tamr och Blen pa te och scones. Sen satt vi runt soffbordet och lyssnade pa lovsang tills halften av oss sov och vi insag att vi varit uppe langre an pa lange, klockan var halv elva.
 
Idag har vi spelat fotboll med ett gang barn utanfor vart hus. Nu sitter vi i stan med vara pasar fyllda av varor fran marknaden. Malet ar att inte behova komma tillbaka hit till stan pa ett bra tag, vi trivs betydligt battre pa kyrkans grona omrade, omgivna av vanner. I eftermiddag blir det nog lite mer basket, troligen foljt av hang hos oss. Det blir bra. Jag gillar Asella.

Kommentarer
Postat av: Benedicte

Alltså åh. Låter hur fint som helst och jag längtar ihjäl mig tills jag kan joina er! Sitter på planet nu som snart ska lyfta, imorgon ses vi i Asella! :D

2014-07-12 @ 19:59:40
URL: http://benedicte.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0