Svamp!


Höstsolen lyser. Visserligen kallt i skuggan men absolut tillräckligt varmt i solen. Var kan man då hellre vara en härlig hösthelg än i mysigast huset i Rögnaröd. Vi drog dit syster och jag med Maria Ax och Linus, som för övrigt var helt förundrade över pappas ombyggda buss och tyckte vi skulle sova i den istället för i huset... Väl framme mitt i natten efter Canticum på Strandhem hittade vi till vår stora glädje Hattjakten - äntligen! efter alla dessa år av abstinens. Så det blev jakt på hattar och chokladmuffins till sent på natten. Jag vaknade som vanligt tidigt dagen därpå och åt frukost i morgonsolen på dörrtrappan. Bakade scones för att dryga ut frukosten lite och väckte de andra till lukt av hembakat. Fortsatt frukost i solen och vi njöt av att ta det lugnt och jobbade på att lägga upp ett sollager inför vintern. Men man får ju inte ligga på latsidan hela dagen så efter att ha letat genom huset på korgar och svampböcker gick vi med våra fynd ut i skogen. Kantareller var väl vårt största mål men det blev mest odefinierbara grå-bruna svampar, men det bekymrade oss inte utan vi plockade glatt på längre och längre in i skogen. Ja, inte helt otippat var vi till slut ganska vilse... Sara hade vid det laget bara en sko på då den andra fastnat i leran. Vi beslöt oss för att återvända hem, men åt vilket håll..? 

  

Efter inte alls långt irrande hittade vi vår ursprungsstig och så småningom var vi tillbaka vid huset. Efter lite mer hattjaktande försökte Maria och jag att hittade svamparna i svampböckerna men det va då lättare sagt än gjort, flera passade ju in på flera ställen eller fanns inte med alls... Till slut blev det en kantarell och en liten bit karl-johan som blev stekta tillsammans med falukorven. Väldans nöjda med den soliga svampdagen körde vi från stugan glada i hågen i den puttrande bussen. Tåls minsann att göra om!





Kommentarer
Postat av: maryax

lätt att vi ska göra om svampplockning och övernattning i er stuga (eller buss??). nästa gång ska vi bara beställa lite fler kantareller!

2010-09-08 @ 23:30:18
Postat av: amanda erl

oj så mysigt det verkar! plocka svamp är alltid en hit. =)

2010-09-20 @ 21:11:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0