Underbar dag

Skrev igarkvall:

Mungiporna pekar spikrakt uppat. Det gar inte annat an att le och jag trivs ratt bra med det... Har det sa galet bra har.
Annu en underbar dag idag. Sjalvklart spenderades den mestadels pa dovskolan - var annars..? Da klockan ringer pa morgonen har jag inte svart att motivera mig till att kliva ur sangen och satta igang med dagen. En promenad genom dalen senare oppnar man porten till skolan och tittar in i barnens valbekanta glada ogon. Snart springer nagra av de sma eleverna fram och "paxar" en hand som de sen vaktar noga.
Pa dagens morgonbon stod ferengisarna pa scen och gjorde bort sig sjungandes "This little light of mine". Alltid lika kul att bli beordrad upp av Jenny utan att ha en aning om vad som vantar.
De forsta lektionerna forberedde Benne och jag oss infor var forsta bibellektion - introduktion pa apostlagarningarna typ. Skrev en lang lista pa ord att fraga Jenny om tecknen for. Lektionen som sen var efter lunch inledde jag med att saga "vi tycker teckensprak ar svart och ni tycker engelska ar svart - men hjalps vi at ska det sakert ga..". Och det gjorde det ocksa. Kul att fa undervisa igen.
Annars ar det en stor frojd for vart barn som kommer tillbaka till skolan efter lovet (fortfarnd saknas en del..). De har alla en speciell plats och det blir liksom inte fullstandigt da nagon saknas. Sa stor gladje da Firomsa anlande precis innan vi lamnade skolan for dagen. Helt galet hur mycket de barnen ger en...

Idag lamnade vi skolan tidigt for att i Desalegns sallskap tilsammans med britterna halsa pa hans pappa och syster samt hans och Gemetchews hem. en promenad genom den galet grona naturen ingick i konceptet. Rod jord, gula mesqelblommor, gron natur - underbart vackert. Handen sveper framfor ansiktet - beautiful - det tecknet hart jag gjort otaliga ganger idag. Allt har vaxt galet mycket sen vi var dar sist. Nu kantade majsplantor mer an dubbelt sa hoga som jag var stig upp till pappans hem. Och allt runtomkring sa onaturligt gront. Den fina lilla hyddan rymde precis alla oss och vi fick en fin pratstund med den fortjusande (kom inte pa nat mer passande ord) familjen - underbart gott. Tank vad vi far ta del av - jag ar sa tacksam. Desalegn ar en storfavorit och vi pratade pa under var "vandring". Han ar sa fin till sin fru Adanesh, hon ar jattetjock och sager att barnet kan komma vilken dag som helst. Jag har fatt dem att lova att saga till sa fort det kommit sa vi kan komma dit och halsa pa igen. Det ska bli sa underbart roligt att fa dela deras lycka over sitt forsta gemensamma barn. de ar sa fina manniskor och foraldrar - underbara att kanna. Jag hoppas vi far halsa pa dem manga ganger till.
taxin in till stan stannade precis utanfor Classic sa vi at en snurrig middag med britterna. De ar fantastiska manniskor de med, blir allt lite tomt har da de aker pa fredag.
Att sen komma hem till ett hem som kanns hemma - underbart det med.

En dag full av leenden och starka kanslor. Jag trivs, jag mar bra, jag ar lycklig. Skratt som framkallar tarar gang pa gang. Barnen fragar varfor vi skrattar hela tiden - svar: ren gldje
Jag kan inte forsta att vi inte ens har varit i landet i en vecka, det kanns som om vi aldrig akt harifran... Allt ar sa hemma och valbekant, sa bra. Och vi har manga dagar kvar.. sana leende dagar som idag.


Kommentarer
Postat av: syster

Åh! Firre är på plats! Vad glad jag blir! Och Adanesh ska få barn, nej så härligt! Så hon är inte på skolan något nu. Hur länge ska hon va hemma med barnet? Åh, vi måste hälsa på när vi kommer också!

2009-10-08 @ 21:53:31
Postat av: patricia



Det låter ju härligt!!! Wow. jag är glad att du är nöjd och lycklig!

Nekemte känns både nära och långt bort. Geogrfiskt långt.........men själsligt nära. Wow.. att Adanech ska ha barn! Kul med britterna!



Jag tror jag drömde att jag träffade någon kille från dövskolan i natt! Märkligt.



Det var bara för att jag snackade med en utbytesstudent från kenya, på biblioteket i skolan.han blev jätte glad när jag över att jag hade varit i Afrika. (Jag använde ala swahilikunskaper jag hade sedan strandhem! )Jag sa även att jag hade en kompis i etiopien på en dövskola.



Ta hand om Er!

Ha det BÄST!



2009-10-09 @ 16:36:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0