Superhelg

Vilken fin helg vi har haft. Vi har inte behovt lamna compoundet men har anda fatt traffa alla var fina dova vanner. Underbart!
Lordagen borjade chill. Benne sov som vanligt lange och innan hon vakna hann jag ata frukost i lugn och ro med nagra nya svenska tidningar som sallskap. Och mitt broderi. Nydushad satt jag dar i solen och njot av var vackra tradgard med julstjarnetradet i centrum. Nar Benne varit upp ett tag kom Job pa besok och vi ovade pa "Glad dig du varld" pa svenska. Sen gick vi over till Dawit for att ga igenom dagens program. Klockan tva anlande alla dovbarnen med skavande fotter, smart att ga sa langt i de nya harda skorna... Varsta festen. Program med andakt da Dawit predikade med Abraham som tolk. Korsang. Dramatisering av Esters liv, sa galet bra aktorer de ar (och det roligaste var nastan att det var Misganu och Birale som hittade varann, helt ratt:)) Sen en liten skamtsketch. Lekar och sen det som alla vanat pa - maten. Allt kott. Vansinnigt gott var det. Ni skulle sett lillkillens ogon da han sag all den mat som lades upp pa hans tallrik. Han at och at men till slut sa det faktiskt stopp och da hade han matt daligt ett bra tag och magen stod ut som aldrig forr, stackars liten. Efter te och kakor var det dags for barnen att marchera hem. Gladje, gemenskap och skratt. En underbar dag. Tack Lotta och Dawit! Dagen avslutades med musik och broderi hemma pa egna rummet.
Sondag da: borjade lika chill. En svang ner till kyrkan pa compoundet dar "galla tacke Jesus" sjongs. Sen en fotorunda pa compoundet. Tvatt och stad avklarades innan det var dags att fixa iordning efter dagens adventsfika. Sent som i vanlig etiopisk anda kom sa smaningom forst Adanesh och Desalegn med lilla Derartu (med en pase agg till oss, gott da tomater och agg ar typ det anda vi komsumerar, men det gar det at rikligt av...) och sen Fitsum och Ejigeyeu. Glada frimodiga skratt runt bordet med de tva brinnande ljusen pa. Kakor och kaffe (vatten for lilla mig). Rundvisning i vart fina hus och omgivning. Prat prat prat. Underbara manniskor. De lever verkligen. Da de gatt blev det tyst (!) och tomt. Vi fyllde tomheten med julmusik pa hogsta volym och sasmaningom julgrot och pepparkakor. Julfilm (den otroligt overskattade Love actually). Och sen broderi i var sitt rum, tva sma gamla tanter ar vi.
Idag har forskoleklassen lyst upp skolan. Sa otroligt sota de ar. Lilla forvirrade sotaste lillkillen som upprepar sant och ratt hela tiden. Da lilltjejen (lika sot och charmig hon) tyckte att jag skrivit fel pa svenska rattade lillkillen henne, "helt ratt ar det, det ar sant". Sa fina. Och mina sma fejkdova Abebe och Gemechew, och Lamasa och alla de andra. Fina hela hogen. Alskar dem.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tack för att du skriver! Love Acctually är sjukt överskattad. Väldigt dålig film. Jag saknar dig! Vill också till Etiopien, till dövskolan, till...

2009-12-07 @ 20:12:16
Postat av: Anonym

// Zakarias

2009-12-07 @ 20:14:35
Postat av: syster

MARIA, VI KOMMER SNART!



Fast varför har ni valt just gläd dig du jord? Den är väl inget kul?

2009-12-08 @ 01:13:09
Postat av: Maria

Det var inte vi som valde. Annars haller jag med dig.

2009-12-09 @ 16:02:29
Postat av: Maria

Det var inte vi som valde. Annars haller jag med dig.

2009-12-09 @ 16:04:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0