Lyxjul

De forsta julfirandena ar overstokade. Nu gar livet pa som vanligt pa dovskolan igen. Dock med tva stoora skillnader - Sara och Emma.
I tisdags kom de sa antligen. Vi var klara med ferengijulplanerandet och var hemma hos Frits for att hamta rosmarin till julmaten da Sara ringde och sa att de va i Nakamte. Vi sprang typ till skolan for att hinna fore dem och dar jagade vi upp barnen sa vi alla stod dar och hoppade jublande glada da minibussen korde in pa compoundet. Sa galet roligt! Halsade pa alla barnen och blev kvar alldeles for lange. Sen akte vi hem och stuvade in all julmat och jugodis i kylskapet - helt proppfullt blev det, en underbar syn. Prat saklart och skratt hela natten. Pa onsdagmorgon akte vi vasterut till Aira. Vilket fint stalle! Och vi fick ett alldeles eget lyxhus. Det var det finaste och svenskaste hem jag sett i Afrika. Lyx. Maten vantade pa oss och sen satt vi pa lyxverandan och spelade kort och fikade hela eftermiddagen. Sa galet lyxigt att fa allt serverat. Tillochmed lyxtacke i mitt privata rum. Fint. Julafton. Efter att for forsta ganget i mitt liv klatt en julgran gick en runda pa compoundet och besokte sjukhuset och sjukskoterskeskolan. Riktigt fint och valskott sjukhus. Mitt ute pa landet och anda sa hog niva. Saklart med "en av varldens basta kirurger" som Erik sjalv beskriver sig (men sa sager han sjalv att man maste ljuga for att gora en sann historia trovardig..), for ovrigt sa skulle han latt varit ett helgon om han inte gift sig och det varsta han vet ar rorelsesanger och korer som sjunger gospel fast de inte kan - galet rolig filur den dar Erik, pratar non stop och bara stror skamt om sig sa alla sitter dubbelvikta av skratt. Atminstone vi lattroade svenska flickor. Senait ordnar och star i och gor sitt basta pa att halla ordning pa gubben, och ratt bra gar det anda. Julbord med alla masten avnjots i sallskap med en skock tyskar sa spraken skiftade i vanig missionarssallskapsordning. Harligt. Efter pepparkaksbak och julgodistillverkning inne i vart lilla hus var det dags for kvallsmat efter vilken vi sjong tyska julsanger for full hals och laste julevangeliet. Julgodis och mys tillsammans med alla de andra. Och da kvallen blivit sen hade vi lite julklappsoppning inne hos oss. En fin jul aven om den inte kandes riktigt julig. Men bra. I fredags akte vi fran Aira for att hinna till julfirandet i Nakamte. Lussebullsbak och matlagning innan vi tog taxi till Frits och Kevins lya. Dar samlades efterhand alla ferengisar och vi fick en riktigt trevlig kvall. Mycket god mat och kakor, lek och musik i munter stamning. Gott.
I helgen har vi umgatts med vara dova vanner. I lordags hangde vi pa skolan hela dan och igar var vi hemma hos Adanesh och Desalegn. Lilla Derartu ska dopas nasta torsdag, pa juldagen. Som alltid underbart roligt att halsa pa den fina lilla familjen. Vi skrattade at Desalegns historier fran nar han var i Finland och akte skidor och pilkade fisk - sa galet rolig ar han. Vi hade systrarna Meskeren, Martha och Lelise med oss dit. Pa kvallen at vi risgrynsgrot och sen var det gloggdags och vi at upp de sista julgotterna. Dawit kom en svang och delade julstamningen. Trakigt att han aker snart men saklart bra for honom och Lotta.
Pa fredag aker vi till Addis for att hanga och hamta upp Jenny som kommer pa sondag. Sa galet roligt att Jenny kommer! Vi blir ju ett helt gang svenskar har:) Och barnen forundras over hur manga svenskar som kommer och hur mycket alla tycker om dova. "Svenskarna ar sa kloka och svara som kommer hela tiden, etiopierna ar lata". De sager sa mycket roligt hela tiden. Forresten ser Sara och jag likadana ut, det ar bara nasorna som skiljer oss at. Och Emma ser ut som en kines. Man har aldrig trakigt dar, fina barn.

Kommentarer
Postat av: Zakarias Artman

Det låter jätteroligt alltihopa!! Jag saknar Etiopien, dövskolan, Emma, Sara, dig och Benedicte!

2009-12-28 @ 19:54:04
Postat av: Karin

Men Sara och du ser likadana ut :)

2009-12-29 @ 11:05:57
URL: http://joalltsa.blogspot.com
Postat av: patricia

Hej mariam!



Det är så trevligt att läsa vad du skrivit.



Jag undrar när ni kommer (från hemma i etiopien) till Sverige? Kan ni tänka er en återträff då? (Kanske några veckor senare?)



God fortsättning på 2010 !

KRAMAR

2010-01-02 @ 00:27:24
Postat av: syster

ja, den där gospellkören är ju inte mycket att hänga i jul(!!)granen. Annat är det med destiny's child, de gör ju sitt bästa i alla fall.

2010-01-14 @ 16:29:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0