reseplaner

Jag lever i tidtabellernas och guidetipsens värld. Varje ledig stund sitter jag och filar på resplaner, frågar vänner om tips och surfar runt för att hitta billiga färdalternativ. Och ja, jag älskar det. Det är nästan så att planeringen är lika stor del av resan som själva resan. Eller ja.. kanske inte riktigt. Men en stor och rolig del är det i alla fall. Så till resorna som snurrar runt i mitt huvud:
 
Först ut är tågluffen med lillasyster 15-25 juni (fatta att det bara är några veckor kvar, bara en tenta och fyra inlämningar kvar innan dess... Och en examensfest(!)). Den något intensiva resplanen ser ut som följande:
15 juni 18.46 Köpenhamn-Roskilde, Roskilde-Budapest 16 juni 16.35,
17 juni 13.14 Budapest-Belgrad 20.50
19 juni 18.45 Belgrad-Skopje 20 juni 04.44
20 juni 20.10 Skopje-Sofia 21 juni 08.13, 18.45-Istanbul 22 juni 07.50
25 juni flyg Istanbul-Köpenhamn
Kommer bli helt galet najs!
 
Tätt efter tågluffen väntar sommarens etiopienresa med Nakamtebesök och tre veckors Asella sports camp på agendan. I år hänger kusin Eva med och ska förhoppningsvis få återse Desi och co. De senaste dagarna har ett bröllop dykt upp i Hosaina vilket vi ska försöka klämma in (det är fantastiska Degefa som går och gifter sig) mellan Nakamte och Asella (att det alltid ska vara så ont om tid när man åker till detta land...). Ja, inte mycket man behöver planera i alla fall, här är man ju som hemma. Och orolig för att det inte ska bli en succé behöver man inte heller vara, det är ju ändå Etiopien vi talar om...
 
Så till sist den resa jag lagt absolut mest krut på de senaste veckorna. Nya Zeeland och Australien. Efter många om och men har jag nu en biljett bokad 21 september - 31 oktober. Yay, så galet roligt det ska bli! Ju mer jag kollar upp om dessa länder på andra sidan jorden, ju mer såld blir jag. Så väldigt mycket fint det finns att se. Som tankarna går nu blir det först några dagar hos Johan i Auckland innan delar av familjen kommer ner och vi kör iväg i en husbil. På Nya Zeeland ska bla följande bockas av: Waitomo Caves, Rotorua med vulkaner, Matamatas hobbitby från sagan om ringen, varma källor i Pauanu, båttur på Taupo, Tongariro national park, Wellinton, Pictos skärgård, pannkaksklipporna, Queenstown, Milfors sound om tid finns, Mt Cook, Lake Tekapu, Tasma glacier, Christchurch och djurspaning i Akaroa eller Kaikoura. Magnifika vyer och fantastiskt natur- och djurliv. Tio dagar ska vi hinna den där rutten på, och sen flyger vi från Christchurch till Sydney. Lite storstadsturistande och en tur till Blue Mountain innan jag säger hejdå till familjen och inleder tre veckors rundresande i Australien. Som det ser ut nu blir det först en tur upp längs östkusten via Brisbane, Noosa, sanön Fraser Island och Whitsundays med dykning/snorklin i stora barriärrevet. Sen ner till Sydney igen för vidare resa till Melbourne. I Melbournetrakterna vill jag åka great ocean road och se pingviner på phillip Island. Typ så. Så taggad!
 
Men ja, innan dess är det två veckors plugg kvar. Och vårläger, och examinationer i Växjö, och hejdå till korridorsvännerna, och examensfest och jag vet inte allt. Men det är typ sommar och jag älskar sommar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0