tågluffen

En dagsförteckning av vår fantastiska tågluff - 18-30 augusti 2013
 
 
Dag 1 Lund - Köpenhamn - Prag
Förväntansfulla steg vi ombord på vårt första tåg och inledde årets resa
 
Dag 2 Prag
Första dagen och jag insåg att den här resan skulle handla mer om anpassning än jag anat, och att jag skulle vara tvungen att släppa på mitt perfekta sätt att turista - det vill säg att bocka av allt guideböckerna anser att man ska se. Vi satt i regnväder på café och åt glass och invigde kortspelandet (som skulle visa sig bli en följetång). Vi gick upp på slottshöjden för att lite flyktigt beskåda de imponerande byggnaderna och lägga betydligt mer tid på att ta panoramabilder. På kvällen passade vi på att äta middag med Sara, Sara och Jennie som ytterst lämpligt råkade befinna sig i Prag just denna dag, vi passade även på att turista lite med dessa tjejer som hade lite mer samma tankar som jag om vad man gör när man reser. Vid midnatt tog vi oss åter till tågstationen och kröp in i varsin koj för avfärd mot Budapest.
 
Dag 3 Budapest
Vi vaknade sega och hyfsat ofräscha efter två nätter på tåg, tog oss till hostellet efter lite biljettbokning och dumpade våra väskor där. Efter en del velande tog vi oss i kragen och stretade uppför ett mindre berg för att bocka av en första punkt på min vad-man-måste-se-i-Budapest-lista. Väl uppe tittade vi på utsikt, diskuterade nästa drag, åt glass och tog sats för att ta oss ner och till hostellet för en efterlängtad dusch. Rena och snygga gick vi en stund senare ut på "vår" gata för att beställa in nåt ungerskt till nytt kortspel. Folk började samlas vid Donau och vi följde strömmen bort mot slottet medvetna om att det var en stor ungersk högtid på gång. Det slutade med att vi dansade folkdans på torget och besåg magiskt fyrverkeri över den vackra nattupplysta staden innan vi stupade i säng.
 
Dag 4 Budapest
Jenny och jag kände att det var dags för lite kvalitetstid och begav oss ensamma ut för frukost. Då killarna inte var så sugna på loppis fortsatte tjejsnacket i stadsparken resten av förmiddagen, vi hittade visserligen inte några gamla loppor men väl ett maffigt torg, en borg och glass. Gänget sammanstålade för en snabb lunch innan vi gjorde det kanske mest ungerska man kan göra och badade i termalbadet Széchenyi. Lagom uppblötta och mätta på virvlar och värme tog vi oss in till centrum med tunnelbana och spårvagn. Kvällen blev en riktig hit med ytterligare lokal mat, äventyr på ett öde slott och kvällsfika på vår fina gata.
 
Dag 5 Budapest - Serbien
Efter att ha vinkat av Jenny, som tyvärr va tvungen att lämna oss för vidare resa mot Vietnam, gjorde jag snabbt stan för att hinna med de sista sakerna på min lista - Stefanskyrkan och gamla stan. Killarna som stannat på hostellet mötte mig halvvägs mot stationen och vi gick via konzum dit för avfärd söderut mot
outforskade trakter. Det var riktigt skönt att efter ett par dagars storstadsturistande göra sig hemmastadd i en mysig kupé tillsammans med ett slovakiskt par. Minst halva sträckan hängde vi ute i korridoren med huvudena ut genom fönstret och spanade in den serbiska landsbygden med alla dess solrosfält. Som en liten bonus fick vi gå av i Subotica, och jag kan därmed på riktigt hävda att jag varit i Serbien. Som ytterligare en bonus fick jag se den berömda blålysande bron i Belgrad. Somnade strax därefter och vaknade inte förrän i bergsklädda Montenegro.
 
Dag 6 Podgorica - Kotor 
Min del av resan var avklarad och Johans del tog sin start, och jag erkänner - det var en bra idé att hyra bil. Dagen inleddes med en mäktig vy över de montenegriska bergen innan vi anlände till huvudstaden Podgorica som var den minst huvudstadiga huvudstad jag varit i, kändes typ som en by på landet. Frukost på en gräsmatta mellan höghus och så fick vi till slut tag på en bil (ledsen Johan, jag har ingen aning om varken märke eller modell). Vi styrde söderut och hamnade på en fantastiskt vacker slingrig väg som tog oss upp över ett berg och ner till en klarblå sjö full med ormar som vi glatt badade tillsammans med. Lite etiopienkänsla med getter och torra träd, exotiska frukter och hyfsad värme. Då det började skymma körde vi ytterligare söderut och kom ner till solnedgången över kusten. Men vi stannade inte där utan tog oss vidare till Kotorbukten och ett hostel som ägdes av en före detta fotollsspelare som spelat ihop med Henke i Celtic. Ett dopp i havet och en tur till gamla stan senare installerade vi oss i våra nya rum och somnade till fläktens brummande.

Dag 7 Kotor
Ytterligare afrikakänsla då vi fick vänta ett bra tag för att lämna tillbaka bilen, men som vanligt var inte kortleken långt borta och resans spel räddade vår förmiddag som egentligen var ämnad åt bergsbestigning. Nu kom vi inte iväg förrän vid lunchtid och med aningen för lite mat i magen påbörjade vi vandringen upp genom murarna och vidare mot toppen. Riktigt najs utsikt och vandring off road upp till det som vi bestämde var toppen (berget fortsatte visserligen en bit till men det kändes just inte som det fanns nån rimlig ände på det...). Sen var den stora frågan hur vi skulle komma ner - blev till slut så att vi tog samma väg ner, men eftersom vi just inte gått på vägen i uppåtriktning blev den nästan som ny och med regnskurar där till blev det ännu ett äventyr att ta sig ner och ta skydd i ett gammalt kapell. Väl nere var vi hungriga och blöta och jag tog mig hem för mat i lugn och ro på hostellet, och bad i det härliga saltvattnet. Kvällen blev riktigt festlig inne i Kotors charmiga gamla stadskärna.
 
Dag 8 Kotor - Dubrovnik
Kanske lite av en dippdag som inleddes med avsked av vår fotbollsfamij och buss från Kotor till Dubrovnik, sega gränskontroller och fuktig värme. Jag ville mest bara känna havsvågor skölja över mig och låta det klibbiga lagret rinna bort. Det visade sig dock lättare sagt än gjort att ta sig ner från vårt hostel till ett lämpligt badställe, vi gick på oändliga slingriga vägar och såg det lockande havet på höger sida men hittade inte nån väg ner. Det blev en klättertur ner till vattnet på ett inbjudande ställe men väl nere visade det sig olämpligt för bad och vi fick ta oss upp igen. Till slut hamnade vi i gamla staden som var precis proppfull med turister. Det som vi hört skulle vara en av världens vackraste städer blev just inte vår favorit, visserligen var den vacker men vi var liksom mätta på gamla stenbyggnader och trötta av värme och folkvimmel. Jag fick mitt bad till slut i alla fall, och killarna hittade några småpojkar att kicka fotboll med. Så vi var alla nöjda då vi efter att ha sett solen gå ner över havet tog oss hem i mörkret vid åttatiden, resten av kvällen hängde vi på rummet.

Dag 9 Dubrovnik - Split
En stekvarm buss till Split och ännu en svettig dag i ett turistigt Kroatien. Vi åkte förresten en bit in i Bosnien så där ramlade ett tredje nytt land in. Jag lyckades få med mig killarna ner till havet i vilket jag låg en bra stund och njöt medan de låg i skuggan på stranden. När solen sjunkit något gick vi in i den gamla stadskärnan och tittade runt, åt pannkakor och chillade innan det va dags att gå på nattåget norrut mot Ljubljana via Zagreb. Vi kurade ihop oss i vår kupé, spelade alfapet och satte på mysmusik medan vi tågade iväg i mörkret.

Dag 10 Ljubljana - Bled
Lite häng i Ljubljana på morgonen innan vi tog bussen från storstaden ut till Bled som låg fantastiskt vackert vid en sjö omgiven av berg och skog. Vi gjorde just inte så mycket vår första dag i Slovenien - åt mat och gick ett varv runt sjön, slappade på rummet och kände in stämningen. Skönt med en lugnare dag i svalare väder.

Dag 11 Bled
Dagen inleddes med en fantastisk hotellfrukost. Sen var det dags för resans äventyr - mountainbike i bergen. Killarna fick välja sträcka, vilket vår privata guide kände ett behov av att förklara för mig (som inte närvarade vid vägvalet) - uppenbarligen ansåg han att det inte var det mest lämpliga för mig. I vilket fall tog jag mig efter mycket möda upp för världens brantaste och längsta backe bara för se nerför ett stup och tänka "aldrig i livet att jag cyklar ner här", så det var bara att börja ta sig ner till fots. Efter ett tag jämnade stigen ut sig något och jag vågade mig på att susa nerför, en härlig känsla. Väl nere tog vi ett dopp i sjön, åt lite mat och gick hem för att vila lite. När jag tröttnat på att inte göra nånting gick jag ut för att beskåda slottet. Då vi en stund senare samlats alla tre igen satte vi oss vid sjön en stund - jag analyserade som vanligt resan och sällskapet medan mina mindre aktivt tänkande resekompanjoner iakttog fåglarnas färd genom luften. På kvällen gick vi en promenad till andra delen av byn och hamnade till slut på ett fik där vi åt glass och kakor och spelade kort.
 
 

Dag 12 Bled - Ljubljana
Vi slog oss ihop med några andra turister och tog en taxi till huvudstaden som blev vårt sista mål på resan. Utan egentlig koll på vad som fanns att se gick vi med våra kära ryggsäckar in mot centrum, tog en glass och hittade en mysig väg upp mot slottet. Väl uppe spelade vi lite kort i gräset innan vi gick ner igen för att äta lunch. Mätta och belåtna strosade vi sedan genom mysiga gränder och hamnade till slut på rygg vid en staty, vi spelade bilspelet och kände oss rätt mätta på att turista. Ännu lite mer kort blev det, kvällsmat vid floden och till slut fika på en uteservering med live musik. Vår sista kväll på resan. Till slut blev det dags att påbörja den långa vägen hem mot Skandinavien. Vi lyckades inte få plats i en liggvagn utan fick sitta upp det mesta av resan vilket resulterade i en smått irriterad maria som provade alla tänkbara ställningar och till slut flyttade ut i korridoren bara för att efter några minuter ge upp och gå in i kupén igen - vår sista kupé.
 
Dag 13 Ljubljana - Köpenhamn
Tåg, tåg, tåg. Seg hemresa som livades upp med filip & fredrik, färjetur och landstadsjöberg. Lite utvärdering och topp tre av resan. Jag lämnade killarna i Köpenhamn och åkte mot nya äventyr i Danmark medan övrigt sällskap tog sig över bron till Sverige. Sa hejdå med blandade känslor, skönt på ett sätt att va hemma och att få träffa annat folk samtidigt som vi haft det väldans bra ihop och samlat ihop många fina minnen. På det hela taget en ytterst bra resa.
 
 


Tack Jenny, Johan och Kalle för en fantastisk tågluff!!
 
 
 

 

Kommentarer
Postat av: Cecilia

1. Bra jobbat, Maria! Kul att läsa om er tågluff :)
2. Badade ni MED ORMAR?!?!
3. Hade han spelar MED HENKE???? I CELTIC??????? Vad hette han? Pratade ni mycket med honom? Vad berättade han? Sa han något om Henke??????

Svar: 1. :)2. Japp, fast det var just inte medvetet till en början...
3. Nja.. se Johans svar. Fast jag tycker vi kan se det som att han spelat MED Henke. Och han va just inte den mest pratglada människan vi träffade på, men jag har foto på honom som du kan få se. Och - har jag missat att berätta om honom för dig???
Maria

2013-11-04 @ 08:20:39
URL: http://cecilyeah.blogg.se
Postat av: Johan

Zoran Lemajić
Verkar dock som att han bara spelat mot Henke i skotska ligan, ej i samma lag. Även om jag också förstod det som att han hade spelat i samma lag när vi pratade med honom.
Han är numera assisterande förbundskapten för Montenegros landslag.

Svar: tack för hjälpen Johan, hade ingen aning om vad han hette men det där lät bekant. Men vi kunde väl låtsas som han spelade med Henke... kände direkt hur jag sjönk i Cecilias ögon där
Maria

2013-11-04 @ 11:49:44
Postat av: PatrickGusia

my latest blog post free games download

2021-11-22 @ 03:21:18
URL: http://free-games-download.falcoware.com/
Postat av: SoftwareJorse

Good day, I recently came to the CSStore.
They sell OEM Red Giant Software software, prices are actually low, I read reviews and decided to Buy OEM Artcam Premium, the price difference with the official website is 15%!!! Tell us, do you think this is a good buy?

5 minutes from start to finish: buy, download, install. Everything went perfectly and smoothly. And the best price I could find.
Purchase Cheap Moldworks

Postat av: OliverRoutt

japanese pussh
retro hairy pussy pics
fat hairy porn
https://www.hairybeautypics.com/hairy-old-pussy/ - pretty old pussy

2022-01-12 @ 11:29:47
Postat av: MichaelTag

I am so glad having found the site, it's really everything my friends from work and I have been looking for. The up to date info on the web site is definitely helpful and will assist my friends and I all throughout the week. It looks like everyone gained a significant amount of specifics concerning subjects on the site and other pages and info really show it. I'm usually not on the net during the night but when I get a break im more often than not avidly hunting for this type of factual information or things closely concerning it. I have three of my relatives that have also picked up an interest in this because of all that I have put together about it and they will probably going to be visiting this website since it's such an incredible treasure. I am also facsinated in politics and coping with the drastic twists and turns in elections. If you get a chance, have a look at my website: tampa fl bookkeeping firms burning of Wesley Chapel Florida

2022-04-28 @ 02:57:56
Postat av: RandyVoins

my brother and I are totally happy having discovered your website, it's toally the thing my buddies and I have been looking for. The research on this website is with out a doubt specialized and will offer my friends and I significantly awesome help. Looks like everyone gained a lot of details about subjects on the site and the other hyper links and information really show it. I'm not typically on the internet very often however as I get an opportunity We are completely scouring archives of factual information or things similarly similar. Cheers. If you know anyone that needed major site work like: : We buy used Upright 48 x 120 pallet racking and 144 pallet rack beams near Riverside

2022-05-27 @ 01:16:07
Postat av: StevenPorgo

We give online learning English. our group can edit all types of documents for college professionals. Our company carefully read through your essay and other documents, searching for and correcting all errors that take away from the clarity of the virtue of your labor. Our mission is simply helping you correct your paper, and to assist you with intelligent editors in an easy and cost effective way. The crew at Ivy League Editors are a proofread advantage forged, and to give you experienced and intelligent proofreaders at a reasonable rates. After decades of being students, editors, and writers, all of us truely believe that gifted academics deserve the best quality of polishing. every of our company are graduates of Ivy League or Ivy League-level schools and are well-read in disciplines including English, political science, sociology, law, history and philosophy. All of our editors attended or attend an Ivy League or Ivy League-equivalent university and have vast experience correcting papers in various disciplines and genres. look at my company website Free English lessons

2022-06-05 @ 09:05:41
Postat av: DarrelSOK

Hola everyone. My friends and I are delighted we came across the articles here. Ive been crawling the net for this info for a long time and I will be telling my besties to stop by. The other morning I was toggling through the internet trying to locate a solution to my staggering questions. Now I am going to take things higher in whatever method I can. We are getting all fragmented out on the spiritual implications we are observing. Moreover, I just want to thank you tremendously for such open sourcing. This has pushed me out of a tough situation. Many novel improvements are coming into my world. Its really a an incredible community to make new engagements. You may value that I am researching. when you get a chance, visit my newly created business site:painters dana point ca near WINNETKA CA

2022-06-12 @ 12:51:11
Postat av: Louisnok

Hey there readers. My mates and I super excited to have found this group. I’ve been scouring for this info for years and I will be sure to tell everyone I know to stop by. The other afternoon I was flipping through the internet trying to find a conclusion to my tough questions. Now I am inspired to take things higher in whatever avenues I can. We are getting all worked out on the revelations we are observing. Moreover, I just want to thank you tremendously for such uplifting information. This has pushed me out of my comfort zone. Many hopeful knowings are happening in my world. Its really a fantastic group to make new relationships. I must say also that I am looking into. when you get a chance, visit my newly created business site:rosewood farms wedding

2022-07-09 @ 15:46:41
Postat av: CharlesROmiA

Social Security Disability Insurance, or SSDI, is a nationwide schedule which provides payments to the unfortunate before age sixty-five who are can not find a way because of a disability. legions of people would guess that the method are obtainable for every disabled human to be ok for ssdi financials. The reality is, the opposite is result. Out of the infinite amount of ssdi award applications which are submitted to the ssa every annum, a teeny 1/3 will be alloted during the preceeding level of the allotment step. It points to someone will necessitate an professional SSI attorney in Socorro, TX to make it easy for a person with the roadblocks of your case.  I've been a lawyer for 10 years and my sister is also a PC and is a professional in the same facets of SSDI law as other brother. In reality my mother and father are also lawyers and our entire family is dedicated to helping to guard the benifits of handicapped people of all races here in the United States of America and helping citizens in Tx and nm. If you are a disabled person from Mexico or have a work friend or know of an individual that needs assistance about their social security insurance claims or needs to hire a SSI court attorney please grab a checkout the website as there could be some outstanding information about it that can benefit youtrself or family.   legal aid disability lawyers in Socorro

2022-07-19 @ 16:08:23
Postat av: Williecruit

Chula Vista Appliance Repair Service Center provides a wide variety of home and commercial appliance repair services since 2008.

We offer high-quality appliance repair services in San Diego at affordable prices.

Our specialists repair all brands and models: dryer repair chula vista, refrigerator repair chula vista and other kinds of household appliances.

We serve appliance repair chula vista, appliance repair escondido

Postat av: EdwardKer

Hello my name is MATT D'AGATI. A good count of people looking for a new job are undecided tracking-down suitable resume services makes a correct nest egg and this is a fair riddle, so let us first examine a few of the garden variety ends that yoked with business leaders which make the prerogative and call a solid trained resume miner firm. Let us begin this forum by referencing that the website for an employment network christened as Ladders, records that submitting a resume put together by a resume manifesting service relating to any seen job possibility assist that executive's prospects of being chosen by 300%. Also, faxing a aptly assembled resume to virtually every online institutional vacancy vacancy increases the applicant's odds of claiming an interlocutor by 91%. No joke, having a slick resume that is juiced up by a verified resume writing firm ensures a razor -sharp competitive wind to administrative level job seekers and notably high -level employment searchers, so be it almost every legitimate professional resume writer service also engenders powerful and effective online profiles in addition to sublime resumes. Truth is, having securing a resume that is perfectly -written as well as properly conceived is eternally the most fundamental guidepost of any job quest, and possessing an equally strong Facebook presence is truthfully minimally less crucial in the way of landing a position.matt d'agati haverhill install solar pv

2023-01-09 @ 07:01:01
Postat av: Jasoniders

Fantastic find This is a good place for contributing expertise ideas. The huge database of facts is so helpful and will help us in my hobbies. I bookmarked this web blog and will come back for relative articles. I accidently found the information that I had previously searched everywhere and simply could not come across. What a beautiful web site. On my off time I am constantly fascinated roofers in flagstaff.

2023-01-15 @ 10:04:19
Postat av: Michaeledump

Martial arts is substantial for children to remain energetic and committed. Ageless Martial Arts educate moral code and ingrains practical knowledge to mold kids for advancing in life. Tell them how martial arts will support them for substantial period of time and why preferring us is the solid investment they can complete. My Martial Arts is a new martial arts class in Las Vegas NV, that focuses on teaching old people and kids a way to defend themselves and learn good talents everyday. The instructors are a devote team of martial arts masters who want to incorporate karate and other forms of martial arts to develop personality creation habits so they can develop inner strength and a defense skill set. Our Karate schedule are specific mixture of most important array of Karate to help protect yourself. The main corner stone is Traditional Karate, initially formed by Gichin Funakoshi, it is a regimen that focuses on on the spot self protection and offensive maneuvers as well as specialized proactive defense techniques. As the members and teens and grades k through 5 enroll in Martial Arts in Paradise Nevada, we practice ideas including discipline, politeness, humility and several affirmative skills sets. By exercising the legs, body and spirit, our teachers educate the deciples in order to apply these skills around and inside the classroom (Martial Arts Skill|Karate school) our teachers instill a new type of holding ones self that helps the diciples get above all rigorous apsects of life while the students transcend to a master. If you would like to learn more take a look at this blog:taekwondo las vegas blue diamond around 89183

2023-01-20 @ 02:24:56
Postat av: MichaelExild

My children and I are thrilled that we decided to view the blog, it's completely the thing my dog and I are constantly researching new topics for decades. The information here on the blog is really intelligent - most experienced and is going to provide assistance for my friends from work and I twice a week. Seems as if everyone has/have a deep canyon of truely experienced kinds of mastery concerning this I am continually searching and the other links and knowledge really show it. I am not on the internet all day long however when my clan have some time we're always looking for this type of knowledge and things closely related to it. I have some of my family members that have also assumed a liking about this due to what I've assimilated of the subject and they're for sure going to be visiting this forum since it is such an outstanding learning spot. I'm also really into in new ways to get rich and coping with the drastic changes in home remodeling techniques and equally looking for other resources services to feed my hunger for making advances in my own technology. sell my house without doing repairs near me in atlanta ga and Hampton Georgia 30228

2023-01-22 @ 14:20:40
Postat av: EdwardKer

Hello my name is matt d'agati.
Solar energy happens to be probably one of the most promising and sought-after resources of clean, renewable energy in the last few years. This will be because of its numerous benefits, including cost benefits, energy efficiency, in addition to positive impact it offers regarding the environment. In this specific article, we shall talk about the advantages of choosing solar power in homes and businesses, the technology behind it, and how it could be implemented to maximise its benefits.

One of many advantages of choosing solar power in homes may be the cost savings it gives. Solar power panels can handle generating electricity for your house, reducing or eliminating the need for traditional sourced elements of energy. This could end up in significant savings on your own monthly energy bill, especially in areas with high energy costs. In addition, the price of solar panel systems and associated equipment has decreased significantly over time, rendering it more affordable for homeowners to purchase this technology.

Another advantageous asset of using solar technology in homes could be the increased value it may provide to your property. Homes which have solar power panels installed are often valued more than homes that don't, while they offer an energy-efficient and environmentally friendly replacement for traditional energy sources. This increased value could be an important benefit for homeowners that are seeking to sell their home in the foreseeable future.

For businesses, the advantages of using solar technology are wide ranging. Among the primary benefits is cost savings, as businesses can significantly reduce their energy costs by adopting solar power. In addition, there are numerous government incentives and tax credits accessible to companies that adopt solar technology, rendering it much more affordable and cost-effective. Furthermore, companies that adopt solar power will benefit from increased profitability and competitiveness, since they are regarded as environmentally conscious and energy-efficient.

The technology behind solar power is simple and easy, yet highly effective. Solar power panels are made of photovoltaic (PV) cells, which convert sunlight into electricity. This electricity are able to be kept in batteries or fed directly into the electrical grid, according to the specific system design. So that you can maximize the many benefits of solar technology, you should design a custom system this is certainly tailored to your particular energy needs and requirements. This may make sure that you have the proper components set up, like the appropriate quantity of solar panels plus the right kind of batteries, to optimize your time efficiency and value savings.

Among the important aspects in designing a custom solar technology system is knowing the different sorts of solar energy panels and their performance characteristics. There are two main main forms of solar energy panels – monocrystalline and polycrystalline – each with its own benefits and drawbacks. Monocrystalline solar power panels are produced from an individual, high-quality crystal, helping to make them more effective and sturdy. However, also, they are higher priced than polycrystalline panels, which are made of multiple, lower-quality crystals.

As well as solar energy panels, a custom solar technology system will even include a battery system to keep excess energy, in addition to an inverter to convert the stored energy into usable electricity. It is essential to choose a battery system this is certainly effective at storing the total amount of energy you'll need for the specific energy needs and requirements. This may make certain you have a dependable way to obtain power in the event of power outages or other disruptions to your time supply.

Another advantageous asset of using solar energy could be the positive impact it has regarding the environment. Solar power is a clear and renewable power source, producing no emissions or pollutants. This makes it a

2023-02-22 @ 21:56:56
Postat av: Deweyuntob

Object moved http://gotartwork.com/Profile/skylar-murphy1/82243/ - Click here...

Postat av: FrankTusia

Our services extend to drainage and waste pipe maintenance, ensuring proper flow and preventing blockages. https://www.cfd-online.com/Forums/members/autumn_cooper_77.html - Boiler installation!

Postat av: DavidCance

nothing special

2023-10-18 @ 14:16:19
URL: http://https://dpy.kzkkgame8.website

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0