Lissabonhäfte


Imorgon åker lillasyster och jag till Lissabon! det känns ungefär helt galet och galet roligt!!
Häromdan hade vi peppmöte och tillverkade ett häfte inför resan, i vilket vi hade med: Viktiga fraser på portugiskiska, till exempel "Får vi slå upp vårt tält i er trädgård? Se olharmos a nossa tenda no seu jardim?" (alltså sånt man brukar använda när man är utomlands..). Väderprognos med mycket solar på. Saker som vi ska fota i vår fototävling, exempelvis en blå hoppande gubbe och en randig servitris. Vad man inte får missa vid ett lissabonbesök: Klostret, Jesusstatyn, Centrumtorget, Kakelplattor, Loppis, Fadoklubb, Se, Hissen, Borgen/Slottet, Trädgårdar, Columbustorget, Belemtornet, Oceanariet. Bilder på portugiskiska fotbollsspelare och ett uppslag om Vasco da Gama. Portugisiska ordspråk som “Lev för att lära så lär du dig att leva.“ Omdömen om vårt hotel från tidigare gäster. Alltså typiskt sånt man behöver ha koll på när man är iväg i utlandet. Avslutningsvis ritade vi någrade bilder på oss själva och satte in. 


Med ett häfte i bakfickan känns det som att det inte kan bli annat än bra. Och hur skulle det kunna bli nåt annat med ekvationen Sara + Maria + resa? Nu gäller det bara att strejken i Frankfurt upphävs, att vi har ett rum på hotellet, att jag får väskan färdigpackad, att Sara lyckas växla pengar, att vår uppsats hinner bli lite mer klar och jag får kontakt med skolorna vi ska intervjua på fredag, att Sara inte råkar riva sönder sitt pass i sista minuten. Ja ni vet allt det där man inte kan få ur huvudet när man lägger sig kvällen innan flygfärd.

Avslutar med några bilder från systrarnas tidigare strapatser:

  


Kommentarer
Postat av: Benedicte

Ojojojoj... ja det var väl ungefär det som var min kommentar på dethär ;) Ni kommer utan tvekan ha en galen och rolig resa! NJUT!

2012-02-26 @ 23:44:45
URL: http://benedicte.blogg.se/
Postat av: Emma Persson

Fast jag har hört att det finns en polis som man kan gå till på Arlanda om ens pass rivits sönder kvällen innan man ska åka. Det är luuuuugnt!

2012-02-28 @ 18:10:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0