Som vanligt…

Som vanligt blev det inte som det var tankt och vi blev kvar i Addis hela fredagen, men lordagmorgon klockan fem bar det av till Nakamte. Det blev den valkbekanta Miki som korde oss, utan ett uns av engelskkunskaper blev kommunikationen aningen knagglig… men fram kom vi och Dawit halsade oss valkomna med fika. Det kandes sa hemma att kora in i Nakamte. Har ska vi bo i sex manader, och det kanns faktiskt bra. En god nyhet var att vi fick ha vart hus redan fran borjan, sa vi har redan flyttat in och kanner oss som hemma. Efter en dammig natt tomde jag hela mitt rum och vattorkade och vadrade ut sa nu finns bara nagra fa spindelnat och inga loppor kvar. Underbart! Stort och moblerat och fint - valkomna att halsa pa!!
Men det basta saklart var ju att fa aterse var underbara dova barn. Att aterigen fa lata handerna tala och kanna hur det bara flyter pa. Och se barnens nojda miner da man svarar att vi ska stanna i sex mander, just nu kanns det lange i alla fall... Igar borjade skolan men eftersom det var etiopiska flaggans dag sa var det mest flaggritande som gallde. Men vi fick mycket annat gjort (Miss Jenny ar har en vecka sa nu hander det grejer minsann...) och kande oss nojda da vi gick hem i lagom tid innan morkrets inbrott. Kvallsfika och prat med Liselott igarkvall och sen somnade vi tidigt. Helt annan dygnsrytm nu jamfort med nar jag va "ledig" hemma innan, upp halv sju och i sang vid tio. Men det ar skont att fa rutiner.
Nu ska vi tilbaka till skolan for att vara med pa Adanesh musiklektion - alltid lika roligt att se och hora barnen sjunga men all sin inlevelse. Forresten sa har vi fatt ansvar for kristendomsundervisningen i sjuan och attan (lita laskigt men det ska nog ga bra) och datorkunskapen (+ att vi kommer vara med pa bild-, slojd- och engelskundervisning). Sen ska vi sasmaningom komma igang med lite eftermiddagsaktiviteter. Men som sagt tillbaka till skolan nu!

Kommentarer
Postat av: syster

haha, kul att ni åkte med Miki! K'nde han igen dig eller? Lyssnade ni på den gamla vanliga kasetten och han skrattade om du sjöng med? Åh, det var ändå kul att sitta där framme med honom och känna sig så sjukt nöjd när man lyckades kommunicera litegrann..



Gött att det känns bra och att de verkar räkna med er på allvar på skolan!



Jag har kommit på att jag smsar gratis till dig även om du är i Etiopien, mycket uppskattat, så nu kommer det bli rusningstrafik på mobilen, du..

2009-10-06 @ 21:08:05
Postat av: Maria

Klart han kande igen mig... Na, det va bara radio som raknade fran ett till fyra om och om igen, inte jatteunderhallande direkt...

Assa till mitt etiopiska nummer?! gort...

2009-10-08 @ 13:01:55
Postat av: syster

va? Eh, räknade dom från ett til fyra på radion om och om igen i flera timmar? Hm, hur tänkte dom då? Bra för barnen?

2009-10-08 @ 21:55:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0