Hemma

Igårmorse (är det inte längre tid sen..!?) lämnade vi Markus lägenhet i Stockholm efter att ha lagt ut lite plopp här och var. Efter tunnelbana och buss fann vi att flyget var närmare en timme försenat. Men som väl var hade de byggt upp ett legolandskap som vi roade oss med och tiden flöt på. Flygresa bredvid mamma med litet barn som viftade saft överallt, förvirrad väntetid i Istanbul och halvtomt plan som erbjöd liggande ställning till Addis – en helt okej resa på det hela taget. Väl framme på Bole gick allt som på räls och Fredrik och Karsan stod med öppna famnar och hämtade oss. Vi kände oss välkomna och hemma.

Idag hälsades vi ännu mer välkomna av våra husvärdar och gästerna Sendabo – underbara människor som bara får en att trivas direkt. Efter frukost på Gullale gick vi ut på stan tillsammans med Fredrik för att ta ut pengar och anmäla oss på ambassaden. En lång promenad senare (Mexiko square – Millennium hotel) fick vi äntligen syn på Nathalie som vi sen fick en god pratstund med över en välbehövlig pizza. Taxi till Sheromeda via Arat kilo där vi inhandlade lite mat och fick en härlig första teckenspråkpratstund med två söta döva killar (det sitter!! tecknen bara kom… underbar känsla att äntligen få prata på riktigt!). På Sheromeda hälsade vi på Kersti, saltvolontären Johanna och missionärsfamiljen Larsson. Hemma även där. Så gött att kunn säga ”nu åker vi hem till Entotto, och sen ska vi äta middag hemma på Gullale och imorgon ska vi påbörja vår resa hem till Nakamte”. Hem, hem, hem – underbart. Så imorgon ska vi äntligen åka mot Nakamte, det blir en natt i Ambo på vägen. Vi hade oroat oss lite för resan men så när vi kom hit så hade folk redan fixat det och vi ska åka med en läkargrupp från Eksjö som ska till Aira. Så på lördag får vi ÄNTLIGEN träffa våra barn!


Kommentarer
Postat av: syster

Så ni har träffat alla redan. Kul. Och gött att resan redan är fixad ju! Imorgon åker vi om 80 dagar, och då ska allt gå lika mycket på räls!

2009-10-01 @ 23:47:12
Postat av: samuel

Sara, ska ni åka tåg ner? Bara det tar ju typ åtti dar..

2009-10-02 @ 10:07:25
Postat av: sofia

det låter härligt :)

jag kommer följa bloggen med spänning:)

2009-10-02 @ 12:51:33
URL: http://flyy.blogg.se/
Postat av: syster

Alltså, typ som när jag skrev till Emil "går din sommar också som på räls?" och han svarar "ja, det tuffar på" Så sämst men ändå är det vid såna tillfällen som man tycker så mycket om Emil. Och när han alltid tycker så mycket om att man hälsar på honom.

2009-10-02 @ 17:35:28
Postat av: Micke

Läkare från mina trakter, tänk vad världen är liten. Hälsa Fredrik.

2009-10-04 @ 10:38:09
Postat av: Johanna

Maria! Jag saknar er redan, blir nästan lite tårögd när jag läser. JAG VILL TILL ETIOPIEN!!!

2009-10-05 @ 11:01:28
Postat av: Maria

Tack for alla kommentarer! jag blir sa glad.

Sara: Du ar yr.

Johanna: Kom da!

Micke: dina lakargrannar svek oss, sa vi ger inte mycket for Eksjo...

2009-10-06 @ 12:39:14
Postat av: syster

alltså, inte i som hälsar på, typ skaka hand, utan mer hälsa på som i att åka dit och bo i hans soffa och äta av hans mat och prata och skratta med honom.

2009-10-06 @ 21:13:43
Postat av: Henke

Härligt att ni känner er hemma redan..

Du verkar ha fått ordning på "hyddan", storstädning direkt!Vad hände med städningen här? Skulle inte du fixa den? Kommer inte bli trevligt här om vi ska vänta ett halvår på det.

Nej, men det är verkligen kul att ni verkar trivas så bra direkt. Spännande att följa era äventyr här, ser jag fram emot även om det tog ett tag innan jag hittade hit.



Guds välsigne er.

/Henke

2009-10-13 @ 17:53:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0